The Urban Villa

Närliggande Byar

The Urban Villa Boutique Hotels läge är perfekt för att utforska den varierade kusten och intressanta städer och byar runt Marbella. Vi finns på den fridfulla landsbygden, men på bara några minuter kan du vara på huvudvägen som förbinder oss upp till hela kusten. Använd vårt hotell som en utmärkt bas för att utforska, eller som den perfekta tillflyktsorten för att koppla av och varva ner efter en hektisk dag. Valet är ditt!

Här är en lista över platser som du enkelt kan besöka från The Urban Villa – ta din packning och ha en kul utflykt!

Byar Väster om Marbella

Tarifa 

Surfing-, vindsurfing- och kitesurfingsmeckat Tarifa ligger en timme och 15 minuters bilresa bort. Den gamla staden är full med massor av tapasbarer i de smala kullerstensgatorna, medan de vackra vita sandstränderna är fyllda med vattensportentusiaster. Massor av ställen att slappna av och titta på folk. Liksom vindsurfing och kitesurfing finns dykning, val-och delfinsafari och du kan även ta en färja över till Marocko för dagen.

Gibraltar

En timmes bilresa bort ligger Gibraltarklippan, kanske mest känd för sina apor, men det finns också en intressant historia samt tunnlar och grottor att besöka. Guidade turer rekommenderas.

Castellar de la Frontera

En historisk by uppe på en kulle, byggt inom slottets väggar. Invånare förflyttades till den “nya” byn Castellar för inte så länge sedan. En stor del av den gamla byn renoveras nu av konstnärer och kreativa människor. Ett antal av de traditionella hus i byn finns att hyra. Härifrån får du en underbar utsikt över dammen och en liten djurpark i den nya byn.

Estepona

Badorten Estepona har ett trevlig hamnområde, strandpromenad, och en bra strand. Estepona är en av de ursprungliga orterna på Costa del Sol och har fortfarande kvar sin ursprungliga charm.

Benahavis

En gastronomisk by i bergen som har den högsta koncentrationen av kvalitetsrestauranger i regionen och drar foodies i tusental. En pittoresk historisk by bara 25 minuter bort där det är väl värt att tillbringa en kväll. Vi rekommenderar Amanhavis restaurang. Det finns också ett antal konstgallerier att besöka och sju golfbanor i omgivningen.

Puerto Banus

Något av en lekplats för de rika och berömda. I denna eleganta hamn finns bra restauranger och chica butiker förutom hundratals imponerande båtar och bilar. .

Byar Öster om Marbella

Mijas Pueblo

Sju kilometer inåt landet från Mijas Costa ligger Mijas Pueblo, en traditionell andalusisk “pueblo blanco” med smala kullerstensgator, åsnetaxi och butiker som säljer lokal keramik och målningar.

Antequera

En medeltida stad i bergen norr om Malaga, nära en morisk fästning, Alcazaba. Det ligger i en bördig dalgång, med olivlundar och fält av solrosor, och har mycket bra klättrings- och vandringsattraktioner i närheten. Staden har också ett av de rikaste arkeologiska arv i Andalusien, med några av de viktigaste spanska ruiner från bronsåldern och den romerska tiden. Här ligger även parken El Torcal och flamingo-fyllda Pink Lagoon, vilket gör staden sevärd för både historie- och naturälskare.

El Chorro

Väster om Alora är Málagas “Lake District”: tre lugna konstgjorda sjöar med skimrande turkost vatten kantad av tallskog. Sjöarna skapades när den 200 m. höga dammen byggdes över Guadalhorce River Gorge, känd som Garganta del Chorro. ett bra ställe att fiska, bada, gå på picknick och klättra. En värld bortom stränderna vid kusten. Vi kan organisera en utflykt över legendariska “Caminito del Rey” som nyligen har öppnats för besökare och hyllas som ett av de mest spännande äventyren för turister. ”Camino del Rey” är en promenad längs branta klippor och berg utanför Malaga.

El Torcal

Naturreservatet El Torcal Park, känt för sina ovanliga kalkstenklippformationer, Ligger ca 30 km norr om Málaga stad i riktning mot Antequera nära byn Villanueva de la Concepción, inom El Torcal Parks 17 kvadratkilometer finns några av de vackraste och mest imponerande kalkstenslandskapen i Europa.

Låt oss veta om du har planer på att utforska området så vi kan hjälpa dig att planera rutter, ordna hyrbil och aktiviteter för att göra din vistelse på vårt lilla lyxhotell roligt, intressant och avkopplande. Ring +34 952113955 (+34622277691) eller skicka ett mail till info@theurbanvilla.com för att låta oss veta dina planer, idéer och för att boka ett rum.

Share this with friends!

×

Hola!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to info@theurbanvilla.com

 

× How can I help you?